Dan Bitire

  • Contact
  • Despre mine
  • Politică de confidențialitate
Ești aici: Acasă / Diverse / Care sunt beneficiile uleiurilor esențiale?

Care sunt beneficiile uleiurilor esențiale?

Publicat pe 1 decembrie 2017 de Dan Bitire Lasă un comentariu

Uleiurile esentiale cunosc diferite denumiri. Sunt esente vegetale, sunt uleiuri volatile, esente aromatice si multe alte diferite abordari sunt cunoscute. Insa in fond se refera la acelasi lucru. Acestea nu sunt altceva decat esenta din frunze, radacini, fructe sau seminte ale diferitelor plante. Sunt concentrate, au miros imbietor si de aceea se pot folosi in diverse scopuri.

Cea mai raspandita forma de utilizare de uleiuri esentiale se refera tocmai la aromaterapie, la relaxarea obtinuta ca urmare a crearii unui mediu ambiental placut. Unii le folosesc ca atare pentru miros, altii pentru masaj; cateva picaturi adaugate in apa din baie pot induce o stare de bine de asemenea. Exista insa, aparte de acest context, diverse alte forme de utilizare a uleiurilor esentiale.

Protectie impotriva insectelor

Vara, in mod special, intepaturile de insecte sunt foarte frecvente. O maniera prin care ne putem proteja inseamna si folosirea de uleiuri esentiale. Pot de asemenea sa le tina la distanta si sa vindece reactiile deja obtinute ca urmare a intepaturilor. In acest sens sunt recomandate uleiurile din lavanda, cimbru sau menta in mod special.
Avand in vedere ca multe dintre produsele de pe piata de genul cremelor sau a spray-urilor sunt toxice si pentru copii mai mici de 2 ani total interzise, varianta de uleiuri naturale este una mai buna, mai sigura.

Dureri musculare sau articulare

Pentru cei care se afla intr-o astfel de suferinta, trebuie stiut ca anumite uleiuri esentiale au proprietati sedative destul de puternice, astfel ca pot ameliora starile de durere. Sunt de asemenea si antiinflamatoare si nu necesita decat putin masaj si un mic ajutor pentru a patrunde bine in piele, respectiv acoperirea zonei pana la incalzire.
In acest sens se remarca uleiurile esentiale din piper negru, lamaie, salvie sau nucsoara.

Anxietatea

Poate avea ca punct de plecare un nivel necontrolat de stres, marea problema a zilelor noastre. Se cunosc de asemenea episoade de anxietate la trecerea de la un sezon la altul. In orice caz, se recomanda masaj cu uleiuri esentiale, in cura de o luna, pentru a elimina astfel de stari. In acest sens recomandarile vizeaza uleiurile de levantica, sovarf, arnica sau palisandru.

Alte utilizari pot viza tratamentele anticelulitice, imbunatatirea aspectului pielii, diverse tratamente cosmetice pentru piele si ten, ba chiar si tratarea arsurilor. Se pare ca uleiurile de acest gen sunt utile atat pentru echilibrul din interior cat si de la exterior. Insa pe cat sunt vestite din acest punct de vedere, pe atat de putine sunt si lucrurile ce se stiu despre modul de aplicare.

Spre exemplu, atunci cand se vor folosi aplicate pe piele, astfel de uleiuri au musai nevoie sa fie diluate. Pentru asta se pot folosi alte tipuri de uleiuri in combinatie, de la cel de masline la cel de avocado, cocos etc. Cat despe dozele de dilutie, de regula sunt 6 picaturi de ulei esential folosite pentru o cantitate de 30 de ml de ulei vegetal. Cand se aplica pe pielea corpului, uleiul esential poate fi de 18 pana la 24 de picaturi adaugate in aceeasi cantitate de ulei vegetal, adica 30 de ml. Se pare ca este total adevarat ce se spune despre esentele tari, ce se tin in sticle mici.

Alte articole recomandate:

  • Cum te relaxezi și cum ai grijă de corpul tău după o zi întreagă la birou?
  • Despre apometre și citirea corectă a acestora
  • Ce sunt criptomonedele și ce riscuri implică acestea?
  • Cauți un apartament decent la un preț bun?
  • Idei de business pentru tineri

Din categoria: Diverse Etichete: bio, diverse, natur, uleiuri

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube

Ultimele articole:

  • Fotograf nuntă? Nimic mai simplu!
  • Revine I.D. Fest! Ediția 23, în perioada 20-31 august ’22
  • Altecovent – montarea unui sistem de ventilație din etapa proiectării casei
  • Stilourile Parker – 999cadouri.ro
  • Uși pentru casă – #SpecialDoors
  • Maribon – incaltaminte de calitate
  • Calitate în bucate – #NuOricum

Ultimele comentarii:

  • Dan Bitire la Colecţie. Numismatică
  • Dragos la Colecţie. Numismatică
  • Monica la Altecovent – montarea unui sistem de ventilație din etapa proiectării casei
  • Remus la Nesimțirea unei casiere de la Kaufland
  • Alex la Uși pentru casă – #SpecialDoors
  • Daniela la Uși pentru casă – #SpecialDoors
  • Alexandra la Maribon – incaltaminte de calitate

Recomandări:

Pasiune, dăruire, spectacol. Într-un cuvânt, volei!

În perioada 21 – 23 martie, la Sala Sporturilor, are loc turneul semifinal de volei masculin, categoria „Juniori I”. Voleibaliștii Clubului Sportiv Școlar Bacău, antrenați de Eusebiu Țurcanu, vor disputa în fiecare zi câte un meci. Echipele participante sunt : C.S.A. Steaua București, V.C.M. L.P.S. Piatra-Neamț și C.S.Ș. 1 Constanța. Turneul este unul dificil pentru […]

Primăria își bate joc de băcăuani!

Cu strada Milcov rămasă în plop și plopul în aer – pentru că Primăria chipurile ar fi reziliat contractul cu firma care trebuia să execute lucrările, în timp ce firma spune contrariul și tind să-i dau crezare; deștepții care ne conduc orășelul închid și strada Banca Națională de luni. Dacă mai punem la socoteală faptul […]

Pro sau contra sacrificării mieilor?

Deși este o metodă barbară aș putea spune, tradiția românească cam așa cere. În preajma sărbătorilor pascale, gospodarii români sau cei mai înstăriți, sacrifică sau cumpără mieluții „de-a gata” pentru a pregăti bucatele tradiționale. Ciorba de miel, friptura și drobul sunt doar câteva exemple de care nu suntem străini. Toate acestea se fac însă cu […]

Seminar gratuit de educație financiară

BurcashTM oferă băcăuanilor interesați primul seminar gratuit de educație financiară. Acesta va avea loc joi, 28 martie, începând cu ora 17:30. Locația de desfășurare a seminarului va fi comunicată ulterior fiecărui participant. Cei care doresc să se înscrie trebuie să știe că taxa pentru un astfel de curs este în mod normal de 100€ de […]

„The Airborne Project – TAP”

Un nou proiect ce va avea cu siguranţă priză la public. Acesta a fost gândit şi dezvoltat de doi bloggeri cu experienţă – Florin Stanciu, aka st4nciu şi Adrian Istrate, aka ad1sanz. Despre ce este vorba…Ei bine, cei doi tineri s-au gândit să ofere tuturor o alternativă la muzica comercială ce este atât de mult […]

Arhivă blog:

Copyright © 2023 · Dan Bitire