Deși este o metodă barbară aș putea spune, tradiția românească cam așa cere. În preajma sărbătorilor pascale, gospodarii români sau cei mai înstăriți, sacrifică sau cumpără mieluții „de-a gata” pentru a pregăti bucatele tradiționale. Ciorba de miel, friptura și drobul sunt doar câteva exemple de care nu suntem străini.
Toate acestea se fac însă cu un anumit sacrificiu. Al mieilor. Deși normativele europene interzic clasica metodă de a sacrifica animalele, acestea ar trebui duse la un abator unde ar trebui să fie asomate, se pare că țăranii noștri sunt de neclintit. Tradiția este tradiție după cum spun unii. Și uite așa în târguri sau direct în curțile oamenilor, animalele sunt măcelărite, cântărite și vândute spre delicul cumpărătorilor. Puțini sunt însă conștienți la ce riscuri se expun. Carnea, neavizată de medic poate dăuna grav sănătății. Din păcate acest lucru nu îi oprește pe români să cumpere și să practice astfel de metode.
Articolul acesta l-am scris în ideea că voi afla mai multe păreri despre această practică. Cum ar trebui procedat corect? Să ne expunem riscului de a cumpăra de la oricine, fără să primim avizul medicului în legătură cu proveniența și starea cărnii?
Lasă un răspuns