De mai bine de o săptămână observ că suntem în atenția Comisarilor Europeni. Scandalul cărnii de cal ce s-a iscat la nivelul Uniunii Europene ne-a bulversat și ne-a diminuat credibilitatea în fața exportatorilor. În cele din urmă, după ce răul fusese făcut, am aflat că nu aveam nicio vină însă numele patriei a fost vehiculat public pe multe meleaguri și uite așa am fost luați în colimatoriu. Hai, treacă de la noi. Oricum ne iau de proști de obicei, ce mai contează încă odată.
La scurt timp s-a iscat un nou scandal ce a zdruncinat producătorii și totodată economia României. De această dată industria laptelui a avut de suferit. Aflatoxina, o substanță toxică descoperită de câțiva procesatori în lapte, a reușit în mai puțin de o săptămână să stârnească dezinteresul populației pentru consumul de lapte. Aceeași situație este valabilă și pentru exportatori.
Colac peste pupăză nemții au descoperit zilele trecute prin magazine și carne de curcan plină de antibiotice provenită, surpriză! sau nu, tot din România. La ce riscuri ne expunem dacă consumăm carne plină cu antibiotice? Medicii nutriţionişti atrag atenţia că reziduurile de antibiotice din carnea pe care o consumăm pot avea efecte grave, ducând chiar la şoc anafilactic.
Astăzi un nou scandal aduce în atenție ANSVSA. De această dată este vorba despre alimente (fructe și legume) infestate cu pesticide. Acest scandal s-a lasat deja cu plângeri penale. Un angajat de la ANSVSA şi încă şase persoane de la DSV Ilfov sunt anchetate pentru că ar fi permis ca marfa infestată să ajungă în ţară.
Oricum aceste lucruri se întâmplau de mult timp. De ce se află de ele tocmai acum? Eu stau și mă întreb…nu cumva concurența are vreun interes pentru a ne scoate de pe piață și a ne îngheța economia (și așa la pământ!)?!
Sursa foto: unimedia.info
Lasă un răspuns