Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” demarează un nou proiect menit să implementeze metodologia DS (digital storytelling) în instituţiile publice din mediul cultural şi social. Acest proiect are drept grup ţintă 25 de persoane vârstnice din judeţ și vizează comunicarea, recepţionarea, înţelegerea şi diseminarea informaţiei ştiinţifice în viaţa de zi cu zi a societăţii contemporane luând în calcul diferenţele culturale şi sociale.
În mare se dorește: facilitarea accesului la informaţia ştiinţifică prin implementarea de metode noi, interactive; perfecţionarea profesională a personalului desemnat din cadrul muzeului (sectorul cultural) precum şi a personalului desemnat de parteneri (sectorul social), în folosirea metodologiei DS; mărirea grupului ţintă vizat de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” prin cooptarea persoanelor dezavantajate ce în mod curent nu participă la activităţile promovate de Muzeu; implementarea metodologiei DS în cadrul instituţiilor partenere; promovarea, în vederea unei aprecieri mai mari a rolului muzeelor ştiinţifice, ca un mijloc de a mobiliza adulţii şi a promova posibilităţile de învăţare şi includere socială, pentru categoriile dezavantajate.
Proiectul pilot va fi finalizat la jumătatea anului 2014. Manifestarea va avea loc în sala de conferinţe a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” – Bacău la sediul din Parcul Cancicov, Aleea Parcului nr. 9.
Dacă proiectul va reuși, rămâne de văzut.
Lasă un răspuns